ساخت واکسن RNA کرونا با کمک فناوری نانو
پرتوبلاگ: پژوهشگران نشان دادند که می توانند واکسن های RNA ضدکرونا ایجاد کنند که پاسخ ایمنی قوی تر با دوز پایین تر در موش ها بوجود آورد.
به گزارش پرتوبلاگ به نقل از مهر، واکسن های RNA مقابل کرونا در کاهش شدت بیماری مؤثر بوده اند. با این وجود، تیمی از پژوهشگران در MIT در تلاش اند تا آنها را بهتر کنند. پژوهشگران نشان دادند که می توانند واکسن های RNA ضدکرونا ایجاد کنند که پاسخ ایمنی قوی تر، با دوز پایین تر، در موش ها بوجود آورد.
کمکی ها مولکول هایی هستند که به طور معمول برای افزایش پاسخ ایمنی به واکسن ها استفاده می شوند، اما هنوز در واکسن های RNA مورد استفاده قرار نگرفته اند. در این مطالعه، پژوهشگران MIT نانوذرات مورد استفاده برای تحویل آنتی ژن کرونا و همین طور خود آنتی ژن را برای تقویت پاسخ ایمنی بدون نیاز به یک کمکی مهندسی کردند.
این نوع واکسن RNA می تواند به کاهش هزینه ها و کاهش دوز مورد نیاز کمک نماید و بطور بالقوه منجر به ایمنی ماندگار شود. آزمایش پژوهشگران همین طور نشان داد که این واکسن استنشاقی در مقایسه با پاسخ ناشی از واکسیناسیون سنتی و عضلانی، پاسخ ایمنی قوی تری به وجود می آورد.
دانیل اندرسون، استاد گروه مهندسی شیمی MIT می گوید: «با واکسیناسیون داخل بینی، شما ممکنست بتوانید کرونا را در غشای مخاط بینی از بین ببرید. واکسن های داخل بینی نیز ممکنست برای خیلی از افراد آسان تر باشد، برای اینکه نیازی به تزریق ندارند.»
محققان براین باورند که اثربخشی انواع دیگر واکسن های RNA که حالا درحال توسعه هستند، همچون واکسن های سرطان، را می توان با ترکیب خواص مشابه تحریک کننده ایمنی بهبود داد.
واکسن های RNA از رشته ای از RNA تشکیل شده است که پروتئین ویروسی یا باکتریایی را رمزگذاری می کند، این پروتئین آنتی ژن نامیده می شود. در مورد واکسن های کرونا، این RNA قسمتی از پروتئین سنبله ویروس را کد می کند. این رشته RNA در یک حامل نانوذرات لیپیدی بسته بندی شده است، که از RNA در بدن محافظت می کند و به آن کمک می نماید تا به سلول ها برسد.
پس از تحویل به سلول، RNA به پروتئین هایی ترجمه می شود که سیستم ایمنی بدن می تواند آنرا تشخیص دهد، آنتی بادی ها و سلول های T را تولید می کند که اگر فرد بعداً به ویروس SARS-COV-۲ آلوده شود، پروتئین ویروسی را تشخیص دهد.
منبع: پرتوبلاگ
این مطلب پرتوبلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب