اعطای جایزه آبادینو به بازیگران فعال زیست بوم نوآوری و فناوری
پرتوبلاگ: در هشتمین جلسه شورای راهبری برنامه ملی آبادیران مقرر شد، جایزه آبادینو به بهترین بازیگران زیست بوم نوآوری و فناوری در عرصه آبادانی ایران اعطا شود.
به گزارش پرتوبلاگ به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، برنامه آبادیران به همت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و با همکاری نهادهایی شامل کمیته امداد امام خمینی (ره)، بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، سازمان بسیج دانشجویی، صندوق نوآوری و شکوفایی، بنیاد ملی نخبگان، بسیج سازندگی، بنیاد علوی، ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و.... دغدغه محرومیت زدایی را دنبال می کند اما آن چه این برنامه ملی را از دیگر برنامه های این چنینی، متمایز می کند، نگاه فناورانه به زدودن محرومیت ها و میدان دادن به اهالی فناور برای رفع این تنگناها است.
این برنامه ملی در نخستین گام خود، اواخر خرداد ماه سالجاری، نمایشگاه آبادیران را در مصلی بزرگ امام خمینی تهران برگزار کرد. رویدادی ملی که توانست چیزی حدود ۳۰۰ شرکت دانش بنیان را با خود همراه کند و جریان محرومیت زدایی را با تاکید بر زیست بوم نوآوری و فناوری کلید بزند.
در هشتمین جلسه شورای راهبری برنامه، نخست، مهندس شکری، دبیر نمایشگاه آبادیران، گزارشی در مورد عملکرد سه ماه گذشته دبیرخانه برنامه عرضه و مجموعه این اقدامات را در چهار محور کلی دسته بندی کرد. نخست، تشکیل دبیرخانه دائمی برنامه ملی آبادیران در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، دوم پیگیری توافقات صورت گرفته در نمایشگاه، سوم برقراری ارتباط تلفنی با شرکتهای حاضر در نمایشگاه و چهارم، جمع بندی نقاط قوت و ضعف برای بهبود نمایشگاه سال آینده.
موضوع دیگری که دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در امر مردمی سازی در این نشست طرح کرد به اقدام آینده این برنامه ملی اختصاص داشت که اعطای جایزه ملی آبادیران با عنوان «آبادینو» است. در این راستا، چند و چون این جایزه شامل شاخص ها و معیارها برای اعطای جوائز، مخاطبان، نحوه برگزاری و نوع جوائز با متولیان و حاضران جلسه به بحث گذاشته شد.
شکری، هدف از اعطای این جایزه ملی را شناسایی و معرفی بهترین بازیگران زیست بوم نوآوری و فناوری در حوزه آبادانی ایران، توسعه و ترویج خدمات و راهکارهای برتر توسعه یافته در زمینه رفع محرومیت در کشور، ارتقای آگاهی جامعه نسبت به توانمندی های دانش بنیان ها در زمینه رفع مسائل و چالش های ملی، الگو سازی و ایجاد انگیزه برای بازیگران و شرکتهای فعال و بهبود کیفیت زندگی ایرانی ها از مسیر ایجاد بستری برای رفع مسائل و چالش های بومی به کمک راهکارهای فناورانه و نوآورانه عنوان نمود.
در بخش دیگری از این نشست، اکبری، مسئول برگزاری جایزه آبادیران به فرایند اجرایی اعطای جایزه آبادینو پرداخت و این روند را به ترتیب طراحی و انشاء فراخوان، اطلاع رسانی و ثبت نام، ارزیابی و در نهایت اختتامیه و معرفی برگزیدگان اعلام نمود
وی اظهار داشت: مخاطبان این جایزه در چهار بخش «شرکت های دانش بنیان، خلاق و فناور»، «اساتید، نخبگان و پژوهشگران»، «مسئولیت اجتماعی (وقف فناورانه)» و «گروه ها و نهادهای مردمی و جهادی» خواهند بود.
اکبری اضافه کرد: محورهای اصلی جایزه در قسمت شرکتهای دانش بنیان، خلاق و فناور شامل «فناوری های نرم آموزشی و خدماتی»، «ماشین آلات کوچک مقیاس»، «سلامت، بهداشت و توان بخشی»، «مسکن و زیرساخت» و «کشاورزی، دامپروری و شیلات است.
وی در خصوص، معیارها و شاخصهای مهم در قسمت شرکتهای دانش بنیان به مواردی همچون تعداد پروژه های اجرا شده در مناطق محروم، میزان اشتغال زایی مستقیم و غیرمستقیم در مناطق محروم و غیرمحروم، میزان سرمایه جذب شده در جهت اجرای پروژه های محرومیت زدایی، حضور در نمایشگاه آبادیران و.... اشاره نمود.
همچنین معیارها و شاخص ها مهم در قسمت اساتید، نخبگان و پژوهشگران را مواردی همچون تعداد رساله ها و مقاله های مرتبط، تشکیل هسته های مسئله محور، تعداد طرح های تحقیقاتی، تعداد پروژه های انجام شده در مناطق محروم و... برشمرد.
شکری با اشاره به اینکه جایزه در نظر گرفته شده در پنج بخش شامل «شرکت های دانش بنیان، خلاق و فناور»( در هر یک از پنج محور)، «اساتید»، «نخبگان»، «گروه ها و نهادهای مردمی» و «شرکت های بزرگ و سرمایه گذار» تخصیص خواهد یافت، اظهار داشت: «در بخش شرکتهای دانش بنیان تنها شرکت هایی که رتبه اول را کسب می کنند و در قسمت اساتید، نخبگان، گروه ها و نهادهای مردمی، رتبه های اول، دوم و سوم مشمول این جایزه هستند و از مابقی صرفاً تقدیر به عمل خواهد آمد. جایزه شرکت ها سه میلیارد تومان، جایزه گروههای مردمی یک و نیم میلیارد، اساتید یک میلیارد و نخبگان ۵۰۰ میلیون تومان خواهد بود و مجموعا شش میلیارد تومان جایزه اعطا می شود که این مقدار، توسط نهادهای متولی پرداخت می شود و معاونت علمی، هزینه اجرایی را رویداد را به صورت کامل بر عهده خواهد داشت.
اکبری در انتها اضافه کرد: اوایل دیماه سالجاری اختتامیه جایزه خواهد بود و فراخوان آن ۱۵ مهر کلید زده می شود و متقاضیان می توانند تا اواخر آذر ایده های خویش را ارسال نمایند.
در پایان جلسه، ساختار تعریف شده برای این جایزه ملی با حضار به بحث گذاشته شد و در این راستا، نکاتی طرح شد که اهم آنها را میتوان در شش محور دسته بندی کرد.
نخست، لزوم کار رسانه ای و اطلاع رسانی در مورد وجود چنین طرح و برنامه ای و مستندسازی از اقدامات اثربخش تا طی آن افراد در جریان برگزاری چنین اقدامی قرار بگیرند.
دوم، لزوم عرضه پروژه در این سامانه چون که اساسا حیات این سامانه به عرضه پروژه است.
سوم، مردمی پیش رفتن سامانه و تعریف کمپین هایی برای تحقق این مهم.
چهارم، عرضه یک مدل تجاری برای برنامه ملی تا طی آن انگیزه بیشتری برای مشارکت ایجاد شود.
پنجم، افزایش دستگاههای متولی و کمک گرفتن از دیگر نهادهای حاکمیتی.
ششم، باز گذاشتن فضایی برای طرح ایده و تعریف مسائل، نیاز سازی و نیازسنجی چون که مسئله یابی یک اقدام پیشینی در محرومیت زدایی است.
موضوع پایانی که در جلسه طرح شد، برگزاری آبادیران در استانهای مختلف و برگزاری این رویداد به صورت منطقه ای بود تا طی آن مسئله محرومیت زدایی به شکل بومی شده تری پیش برود.
در این راستا، استانهای یزد ( اواخر دی ماه)، اصفهان( اوایل بهمن)، کرمانشاه( دهه فجر) و خراسان رضوی( تا پایان سال) از استانهای مد نظر برای برگزاری این رویداد ملی معرفی گشتند.
این مطلب پرتوبلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب