پرتو بلاگ

دانشجویان پرستاری چه مطالباتی دارند؟

دانشجویان پرستاری چه مطالباتی دارند؟

به گزارش پرتوبلاگ، اصفهان افزایش دستمزدها، توجه به سواد و تخصص پرستار، کاهش شیفت های طولانی دانشجویان و پرستاران دوران طرح، توجه به روحیهٔ پرستاران و امنیت شغلی آنان بخشی از مطالبات دانشجویان پرستاری است.



فریوش شادنوش، دانشجوی ترم هفتم پرستاری در مورد مطالباتش، به ایسنا اظهار داشت: عناوین درسی و چارت درسی که به ما دانشجویان پرستاری و دانشجویان علوم پزشکی عرضه می شود، شباهت زیادی با هم دارند و تفاوت در اینست که ما ۴ سال تحصیل می نماییم و دانشجویان پزشکی عمیق تر از ما در ۷ سال به آموختن می پردازند، اما عموم مردم از این مورد بی خبر هستند. مردم تلقی صحیحی از میزان سواد و دروس و تحصیلات پرستاران ندارند. پرستاری در سالهای اخیر چالش های بیشتری نسبت به گذشته داشته است، اما در ایران، همچون همهٔ دنیا آینده ای روشن تر خواهد داشت.

او ضمن اشاره به این که شغل پرستاری، کاری شیفتی است و با حساس ترین روزهای زندگی اقشار مختلف و متنوعی از مردم سروکار دارد، خاطرنشان کرد: از آنجاییکه ضروری است که پرستار، پاسخگوی بیماران، همراهان بیماران، کادر پزشکی و سایر همکاران خود باشد، صبرو شکیبایی بالایی می طلبد، اما گاها از جانب مردم بازخوردهای چندان مطلوبی نمی بینیم.

این دانشجوی پرستاری با تاکید بر جنبه های علمی و تخصصی این رشته، اظهار نمود: علیرغم این که رشتهٔ پرستاری در دنیا و ایران ما رو به پیشرقت است، در دانشگاه های دولتی و خیلی از دانشگاه های آزاد تلاش می شود که علم همراه با پرستار بر بالین بیمار حاضر شود، اما بیشتر مردم پرستار را صرفا مسئول تزریقات و دارو دهی می دانند. این درحالی است که پرستاران هم تشخیص های مخصوص به خویش را دارند و امور زیادی در فرآیند درمان در ارتباط با آنان است.

شادنوش افزود: دید ضعیفی که نسبت به این رشته در جامعه وجود دارد، منجر به ورود افراد از سایر رشته ها به محدودهٔ پرستاری شده است. بعنوان مثال حوزهٔ زیبایی، مساله ای تخصصی و در حیطه‌ی اختیارات پرستار و پزشک است که تزریقات را آموزش دیده اند، اما دندان پزشکان، متخصصان تغذیه و حتی آرایشگران هم مبادرت به انجام تزریقات زیبایی می کنند. حیطه‌ی زخم و پانسمان های نوین، در تخصص پرستار است، ولی از هر قشری آنرا انجام می دهند و این مطلوب نمی باشد.

او در مورد چالش های کار در بیمارستان، افزود: مردم در فضای بیمارستان نگران وضعیت بیمارشان هستند و سروکار داشتن با کسانیکه در اضطراب به سر می برند برای پرستار کار سختی است. در حالیکه خود ما نگران حال مریض مان هستیم و باید پاسخگوی همراهان آنان هم باشیم. بعضی از همراهان بیماران تصور می کنند که پرستار فقط موظف است به بیمار آنان رسیدگی کند و حتی در بعضی موارد فکر می کنند که امکان دارد ما به بیمار آنان صدمه برسانیم.

سختی کار شامل حال پرستاران شود


این دانشجوی پرستاری که اعتقاد دارد دستمزد پرستاری، با عنایت به حجم کاری پرستاران و استهلاک کاری آنان کافی نیست، اظهار نمود: پرستاری که در بیمارستان کار می کند پس از ۱۰ یا ۱۵ سال اگر گرفتار بیماری های عفونی چون ایدز و هپاتیت نشوند، به بیماری های جسمی چون واریس و بیماری های قلبی و گوارشی مبتلا می شوند. از طرفی پرستاران در معرض اختلالات روحی و روانی هم هستند. با نگاه منطقی متوجه می شویم که دریافتی پرستاران بر این اساس خیلی کم و واقعا ضروری است که سختی شغل شامل حال پرستاران شود. برخی دانشگاه ها مثل دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برای دانشجوی دوران اینترن شیپ پرستاری حقوقی واریز می کنند که البته ناچیز است و حتی هزینهٔ رفت وآمد دانشجو را هم شامل نمی شود.

او که اعتقاد دارد طرح دوران پرستاری به دانشجوی پرستاری کمک می نماید که کمبودهای خویش را جبران کند، اضافه کرد: دوران طرح پرستاری، فرصتی است به جهت اینکه هر آن چه در دوران دانشجویی نیاموخته است را فرا بگیرد، اما شیفت های سنگین و الزامی که به پرستار تحمیل می شود، شرایط را بشدت سخت می کند. گاهی اوقات به علت این که پرستارانی که دورهٔ طرح پرستاری را می گذرانند نیروهای جوان هستند، بیماران بدحال و پرکار را به نیروهای طرحی می دهند و اعتقاد دارند که واگذارکردن کار درمان بیمار پرکار، لطفی در حق پرستار جوان است تا فرصت یادگیری داشته باشد. این تلقی شاید تا ماه های ابتدایی طرح درست باشد، اما در دراز مدت منجر به فرسودگی پرستار جوان خواهد شد.

عوامل نارضایتی دانشجویان پرستاری


محمد امامی، دانشجوی کارشناسی ارشد رشتهٔ پرستاری هم اظهار نمود: متأسفانه در سالهای اخیر رشتهٔ پرستاری از لحاظ مالی و معنوی به علت بی احترامی ها و تبعیض ها و عدم توجه به دانشجویان و شاغلان در آن بعنوان رکن اصلی ارتقای سلامت جامعه، جایگاه اصلی خویش را از دست داده و این ذهنیت در دانشجو و پرستار بوجود آمده است که باید مهاجرت کنند.

او تصریح کرد: دانشجویان متأهل در دوران اینترنی رشتهٔ پزشکی برپایه نرخ جدید، ۱۰ میلیون تومان پرداختی دارند و دانشجویان پرستاری در شرایط مشابه، تنها ۲ میلیون تومان دریافت می کنند. بی گمان تبعیض های پرداختی در بین کارکنان بیمارستان، حجم کاری بسیار زیاد و پرداخت های کمتر از ۱۵ میلیون تومان عامل نارضایتی است. از طرفی دیگر آزادسازی مدارک غیر ممکن است و تعهدهای خدمت، شیفت های سنگین و تبعیض های معنوی، پرداخت ساعتی ۲۵ هزار تومان برای اضافه کاری اجباری، عامل افت نظام سلامت خواهد شد.

این دانشجوی کارشناسی ارشد رشتهٔ پرستاری، با اشاره به اینکه نظام پزشک محور سلامت و پزشک سالاری در آن سبب شده پرستار نتواند حتی کوچک ترین اقدامی به تشخیص تخصصی خود، برای سلامت بیمار انجام دهد، اظهار داشت: افزایش بی رویه ظرفیتهای پرستاری و پزشکی، بدون توجه به ظرفیتهای کشوری و نظام سلامت، از عوامل اصلی مشکلات دانشجویان پرستاری هستند.





منبع:

1403/08/21
09:27:30
5.0 / 5
114
تگهای خبر: پزشكی , دانشگاه , درمان , فضا
این مطلب پرتوبلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
ساخت بلاگ

پرتو بلاگ Parto Blog