رییس دانشگاه صنعتی امیركبیر:
سهم آموزش عالی از بودجه کشور 3 درصد است
به گزارش پرتوبلاگ، رئیس دانشگاه صنعتی امبیرکبیر با اشاره به اینکه سهم آموزش عالی از بودجه کشور کمتر از 3 درصد است، اظهار داشت: این وضعیت دور از دغدغه های بلند و متعالی است که همواره مطرح می شود. ازاین رو برای برون رفت از این وضعیت باید اختیارات بیشتری به دانشگاه ها داده شود تا این مراکز تصمیماتی برای جبران کسری بودجه و تأمین نیازهای مالی خود اتخاذ کنند.
به گزارش پرتوبلاگ به نقل از ایسنا؛ علیرضا رهایی در نوزدهمین نشست مجمع دانشگاهیان انقلاب اسلامی که در این دانشگاه برگزار گردید، به شرایط منطقه ای و درگیری های اخیر در سوریه اشاره نمود و اظهار داشت: ما در منطقه با شرایطی مواجه بودیم که رژیم اشغالگر قدس به رغم همه جنایت ها در مقابل استقامت مردم لبنان تسلیم شد و ترک مخاصمه را پذیرفت؛ گرچه شاید این ترک مخاصمه شکننده و ناپایدار باشد. اما در مقابل بلا فاصله با تهاجمی که توسط نیروهای نیابتی به سوریه صورت پذیرفت، تلاش شد این حلقه مهم از محور مقاومت قطع شود. متأسفانه این وضعیت به شهادت تعدادی از مردم سوریه منجر می شود که سال هاست در معرض تهدید این نیروهای تروریستی قرار دارند.
ایشان سپس به موضوع دوم نشست پرداخت که مسائل در رابطه با وضعیت بودجه آموزش عالی و مرور دورنمای رشد آن در افق سال آینده کشور است.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اعلان اینکه کشور ما با محدودیت های مختلفی رو به رو است، اضافه کرد: از این جهت سازوکار بودجه ۱۴۰۴ انقباضی است بنظر می رسد این انقباض در عرصه های آموزشی خصوصاً آموزش عالی بیشتر باشد. شاید در این هنگامه دفاع چندانی نیز از تربیت نیروی انسانی و رشد مطالعه و پژوهش در کشور انجام نشود و به خاطر مغفول ماندن این حوزه، چه بسا بودجه دانشگاه ها با محدودیت سنگین تری هم مواجه شود.
رهایی با اعلان اینکه دانشگاه صنعتی امیرکبیر تلاش زیادی برای جبران کسری بودجه خود داشته است، عنوان کرد: هم اکنون اهتمام می شود ارتباط سازنده ای با مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجه برقرار شود تا گشایش محسوسی دراین خصوص ایجاد گردد.
وی با اعلان اینکه وضعیت بودجه آموزش عالی، می تواند روند توسعه این حوزه در آینده را مشخص نماید، اظهار داشت: این که آیا در سال آینده در این زمینه امکان توسعه برقرار است به سهم بودجه این عرصه از بودجه کشور بستگی دارد.
رهایی با تأکید بر این که وضعیت لایحه بودجه دورنمای خوبی از بودجه سال آینده را نشان نمی دهد، اظهار داشت: بحث ناترازی که در بودجه مطرح گردیده است این احتمال را مطرح می کند که اوراق و سایر موارد جایگزین، پشتوانه نقد شوندگی لازم را نداشته باشد. پس لحظات خاص و مهمی است که با اتفاقات و تغییرات مثبت، برای بهبود شرایط آینده گام برداریم.
این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر اشاره کرد: سهم آموزش عالی از بودجه کشور کمتر از ۳ درصد است. یعنی سهم کشور برای برنامه ریزی نیروی انسانی، توسعه تحقیقات و سایر امور علمی کمتر از ۳ درصد از بودجه کل است که این دور از دغدغه های بلند و متعالی است که همیشه مطرح می شود. بدین سبب برای برون رفت از این وضعیت باید اختیارات بیشتری به دانشگاه ها داده شود تا این مراکز تصمیماتی برای جبران کسری بودجه و تامین نیازهای مالی خود اتخاذ کنند.
منبع: partoblog.ir
این مطلب پرتوبلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب