توسعه دستیار هوش مصنوعی برای صنعت پتروشیمی
پرتوبلاگ: موافقت نامه همکاری میان دانشگاه شریف، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و شرکت ملی صنایع پتروشیمی در زمینه توسعه دستیار هوش مصنوعی صنعتی در موضوع پتروشیمی کشور به امضا رسید.
به گزارش پرتوبلاگ به نقل از دانشگاه صنعتی شریف، موافقت نامه همکاری در زمینه توسعه دستیار هوش مصنوعی برای صنعت پتروشیمی عصر روز شنبه ۶ بهمن ماه ۱۴۰۳، بین دکتر سید عباس موسوی رئیس دانشگاه صنعتی شریف، دکترحسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و دکتر حسن عباس زاده، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به امضا رسید.
این موافقت نامه به منظور توسعه زیست بوم اقتصاد دانش بنیان در حوزه پتروشیمی و با هدف برنامه جامع معاونت معاونت علمی، فناوری رئیس جمهوری در رابطه با گسترش کاربرد فناوری هوش مصنوعی در سطوح مختلف کشور به امضا رسید.
در این مراسم دکتر حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری اظهار داشت: صنعت پتروشیمی می تواند با عنایت به نوع فعالیت و ظرفیتهای مطلوب، در زمینه استفاده از هوش مصنوعی دستاوردهای ارزشمندی را محقق کند.
دکتر افشین در رابطه با ظرفیتهای قابل توجه قانون جهش دانش بنیان اضافه کرد: این قانون فرصت مهم برای ایجاد ارتباط مستحکم بین دانشگاه و صنعت است.
وی ضمن اشاره به مدت زمان دو تا پنج ساله این فرصت، تصریح کرد: اگر دانشگاه ها و شرکت ها از این فرصت به خوبی بهره برداری کنند، می توانند پیشرفت های قابل توجهی را در این حوزه رقم بزنند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به تشریح مواد ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید پرداخت و اضافه کرد: طبق ماده ۱۳، قراردادهای پژوهشی با دانشگاهیان در حوزه پژوهش و توسعه می تواند از اعتبار مالیاتی بهره مند شود، با سازمان امور مالیاتی توافقی داریم که طبق آن، دبیرخانه اعتبار مالیاتی معاونت علمی بوجود آمده است. از لحاظ مالی، تا سقف ۲.۵ میلیارد تومان به اختیار رئیس دانشگاه قرار دارد. تفاهمنامه سه جانبه ای که امروز به امضا رسید، در ارتباط با ماده ۱۳ است.
دکتر افشین در توضیح ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش بنیان هم تصریح کرد: این ماده شامل دو بند «ب» و «ت» است. بند «ب» به شرکتهای خصوصی یا دولتی اجازه می دهد که اگر در حوزه پژوهش و توسعه سرمایه گذاری کنند، به اندازه استهلاک سالانه آن مشمول اعتبار مالیاتی شوند و بند «ت» به تجهیزاتی که در داخل دانشگاه صورت می گیرد، اعتبار مالیاتی کل را اختصاص می دهد.
توسعه پلت فرم ملی هوش مصنوعی با مرکزیت دانشگاه شریف
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با اشاره به اینکه پلت فرم ملی هوش مصنوعی از آغاز دولت چهاردهم مورد توجه قرار گرفته است، تصریح کرد: این پروژه با مرکزیت دانشگاه صنعتی شریف درحال پیشرفت است و تقریبا ۸۰ عضو هیأت علمی و پژوهشگر روی آن کار می کنند که قسمت نخست آن تا اسفند سال جاری رونمایی می شود.
دکترافشین به اهمیت سرمایه گذاری در زمینه هوش مصنوعی اشاره نمود و اظهار داشت: مطمئنم در آینده کسانیکه در این عرصه سرمایه گزاری نموده اند، از منافع مالی آن بهره مند خواهند شد. ما امروز نزدیک به ۱۰ همت سرمایه گزاری نموده ایم و پیشبینی می نماییم که حدود چهل تا پنجاه سال بعد، این سرمایه گذاری به حداکثر بازدهی برسد.
معاون علمی رئیس جمهوری همینطور از تنظیم اسناد اختصاصی برای هر دانشگاه به منظور تقویت همکاریهای علمی و تحقیقاتی اطلاع داد و اظهار داشت: ما در بعضی حوزه ها با برخی از دانشگاه ها به شکل ویژه ای همکاری می نماییم. معاونت علمی به نحوی عمل می کند که پشت سر افراد حرکت نماید و نه جلوی آنها.
دکتر افشین تصریح کرد: هر دانشگاهی بر مبنای نقاط قوت و حوزه های تقویت خود، مورد حمایت قرار می گیرد. این رویکرد به ما این امکان را می دهد که به جای تقویت همه دانشگاه ها به شکل همزمان و یکجا، روی نقاط قوت هر دانشگاه تمرکز نماییم و در همان حوزه ها حمایت و توسعه لازم را انجام دهیم.
در ادامه این برنامه دکتر سید عباس موسوی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف هم ضمن اشاره به ظرفیتهای موجود در دانشگاه صنعتی شریف، تصریح کرد: تابحال از این ظرفیت برای ارتباط و تعامل حداکثری با صنایع پتروشیمی استفاده نشده و امیدواریم این تفاهمنامه سه جانبه شروع خوبی برای بهره برداری از این مهم باشد.
وی ضمن اشاره به همکاری پژوهشکده های الکترونیک و انرژی دانشگاه صنعتی شریف در این موضوع، اظهار داشت: امیدواریم با تعامل و به کارگیری توان مراکز و دانشکده هایی که در بحث هوش مصنوعی در این دانشگاه فعالیت می نمایند، شاهد اتفاق های خوبی در زمینه هوش مصنوعی و کمک دانشگاه به صنعت پتروشیمی باشیم.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف، همینطور استفاده از ظرفیت اعتبار مالیاتی را موضوعی مهم دانست که می تواند اثرات خوبی برای صنعت و دانشگاه به ارمغان بیاورد.
ظرفیت استفاده از هوش مصنوعی در صنعت پتروشیمی
در ادامه این مراسم دکتر حسن عباس زاده معاون وزیر نفت با تاکید بر لزوم نهادینه سازی هوش مصنوعی در صنعت پتروشیمی اظهار داشت: هم زمان با رشد دانش و فناوری در جهان، باید از ظرفیت ها و قابلیت های هوش مصنوعی استفاده نمود.
معاون وزیر نفت اظهار داشت: تمام مجتمع های پتروشیمی را میتوان با یک نقشه کلان به هم پیوند داد و با بررسی، در رابطه با مجتمع ها آینده نگری کرد. در گام نخست باید دیتاها در یک مرکز جمع آوری شود و بررسی ها و تحلیل های لازم شتاب گیرد تا بهترین تصمیم گیری ها اتخاذ شود.
دکترعباس زاده با اشاره به اینکه در گام بعدی میتوان بازار محصولات پتروشیمی را به یک مرکز و پایگاه داده متصل کرد، اظهار داشت: میتوان تحلیل ها در رابطه با بازارها را با استفاده از داده های ثبت شده بررسی کرد و هلدینگ هایی که به دنبال توسعه بازار هستند، می توانند از این ظرفیت بوجود آمده استفاده نمایند.
وی اضافه کرد: با استفاده از هوش مصنوعی میتوان واحدهای جدید را بر مبنای نیازهای کشور با توجه به داده ها، اطلاعات و نوع فناوری تحلیل کرد، به صورت مثال این داده ها می تواند به ما بگوید که چه محصولی در زنجیره است و ارزش افزوده بیشتری را دارد.
این مطلب پرتوبلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب