ثبت اولین عكس مستقیم از یك سیاره فراخورشیدی
به گزارش پرتوبلاگ محققان برای اولین بار از یك سیاره فراخورشیدی به صورت مستقیم عكس گرفتند.
به گزارش پرتوبلاگ به نقل از اسپوتنیک، تعدادی از پژوهشگران انستیتو ستاره شناسی مکس پلانک اولین تصویر اپتیکی از یک سیاره فراخورشیدی را ثبت کرده اند که در فاصله ۶۳ سال نوری از زمین قرار دارد.
این شی آسمانی «بتا پیکتوریس سی»( Beta Pictoris c ) نام دارد و در حقیقت دومین سیاره ای است که در منظومه «پیکتوریس» رصد شده است.
برای این منظور آنها به وسیله تلسکوپ های VLT در شیلی درخشش نور این سیاره را رصد کردند. در مرحله بعد محققان تصاویر ثبت شده توسط ۴ تلسکوپ را به وسیله روش «سرعت شعاعی» ترکیب کردند. این روشی معمول برای ردیابی سیارات فراخورشیدی است.
محققان برای ساخت یک تلسکوپ مجازی که مشخصات موردنیاز برای نشان دادن بی پیکتوریس سی» را داشته باشد، از ابزارGRAVITY استفاده کردند. این ابزار نور چهار تلسکوپ را همزمان دریافت و آنها را در یک تصویر ترکیب کرد. بدین سان ستاره شناسان مکان دقیق سیاره فراخورشیدی را تعیین کردند.
به گفته محققان نور رصد شده از سیاره بتا پیکتوریس سی ۶ بار ضعیف تر از دیگر سیاره این منظومه است. همینطور محققان متوجه شده اند حجم این سیاره ۸ برابر مشتری است.
منظومه بتا پیکتوریس در فاصله ۶۳.۴ سال نوری از منظومه شمسی قرار دارد و در آن فقط ۲ سیاره وجود دارد. اولین سیاره این منظومه در سال ۲۰۰۸ ردیابی و عکاسی شد. دومین سیاره در ۲۰۱۹ میلادی رصد شد.
این مطلب پرتوبلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب