پرتو بلاگ

آزمون دكتری وزارت بهداشت در ایستگاه پایانی

آزمون دكتری وزارت بهداشت در ایستگاه پایانی

پرتوبلاگ: سومین و آخرین روز آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) گروه علوم پزشکی سال 1400 امروز دوشنبه هفتم تیر برای رقابت در بیش از 17 مجموعه رشته علوم پزشکی شروع شد.


به گزارش پرتوبلاگ به نقل از ایسنا، آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) گروه علوم پزشکی سال ۱۴۰۰ امروز دوشنبه هفتم تیر برای رشته های مجموعه مدیریت و اقتصاد(اقتصاد سلامت، سیاستگذاری سلامت، مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی)، علوم اعصاب، مشاوره توانبخشی، مجموعه باکتری شناسی(باکتری شناسی پزشکی، توکسین های میکروبی)، خون شناسی آزمایشگاهی و علوم انتقال خون، ایمنی شناسی، بیولوژی تولید مثل، ژنتیک پزشکی، آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، انفورماتیک پزشکی، مجموعه بهداشت باروری( بهداشت باروری، مامای)، طب سنتی ایرانی، پرستاری، مجموعه زیست فناوری و پزشکی مولکولی(زیست فناوری پزشکی، پزشکی مولکولی)، بیوشیمی بالینی، مجموعه روانشناسی (روانشناسی بالینی، روانشناسی نظامی)، مجموعه داروسازی به رقابت می پردازند.
در این دوره از آزمون تعداد ۱۶ هزار و ۸۳۵ نفر ثبت نام کرده اند و تا حالا تعداد ۱۳ هزار و ۱۹۸ نفر با تکمیل فرم خوداظهاری کرونا، کارت آزمون خودرا پرینت کرده اند.
برمبنای تصمیم شورای سنجش و پذیرش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار شد آزمون رشته های نوبت سوم یعنی بامداد روز یکشنبه ۶ تیرماه ۱۴۰۰ به شیوه الکترونیک در دانشگاه های محل حوزه آزمون اجرا شود. آزمون سایر نوبت ها به شکل کاغذی انجام خواهد شد.
آزمون رشته های فیزیولوژی پزشکی، فیزیولوژی ورزشی، علوم بیومدیکال مقایسه ای، علوم تغذیه، علوم تشریحی، نانوفناوری پزشکی، فارماکولوژی پزشکی، اخلاق پزشکی، شنوایی شناسی، اعضای مصنوعی و وسایل کمکی، گفتاردرمانی و ارگونومی بصورت الکترونیک برگزار می گردد.
طبق تصمیم شورای سنجش و پذیرش، بعد از اختتام آزمون، دفترچه سئوالات جمع آوری خواهد شد. بدین سبب داوطلبانی که آزمون آنها به شکل کاغذی است باید بعد از اختتام آزمون پاسخنامه و دفترچه سئوالات خودرا به مسئولان برگزار کننده تحویل دهند.
انواع و جزییات سهمیه های پذیرش در آزمون دکتری تخصصی و دکتری پژوهشی رشته های علوم پایه، بهداشت و تخصصی، داروسازی و دندانپزشکی سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ دانشگاه های علوم پزشکی کشور اعلام گردید و بر این اساس اگر داوطلبی مشمول سهمیه رزمندگان یا بومی نباشد، " سهمیه آزاد"تلقی خواهد شد و در صورت عدم احراز حد نصاب نمره توسط داوطلبان سهمیه های بومی و رزمندگان، ظرفیت مربوطه به "سهمیه آزاد" تعلق خواهد گرفت.

سهمیه رزمندگان
باتوجه به تصویب "قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسالمی ایران "۲۵ درصد ظرفیت هر کد رشته محل به همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثران، آزادگان و همسر و فرزندان آنان، جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان اختصاص دارد.
همین طور ۵ درصد ظرفیت هر کد رشته محل به جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آنان و همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه اختصاص دارد.
طبق تبصره بند الف ماده ۹۰ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسالمی ایران، در صورتیکه سهمیه ۲۵ درصد ایثارگران توسط داوطلبان مشمول این سهمیه تکمیل نشود، ظرفیت باقی مانده ابتدا به مشمولین سهمیه ۵ درصد که شرایط و حد نصاب را داشته باشند تخصیص یافته و سپس، در صورت عدم تکمیل به داوطلبان سهمیه آزاد اختصاص می یابد.
بعد از اتمام مهلت ثبت نام، هیچ نوع تغییر در سهمیه صورت نمی پذیرد. برمبنای بخشنامه اجرائی قانون ایجاد تسهیلات برای ورود رزمندگان داوطلب بسیجی و اصلاحیه های بعدی آن، افراد می توانند از سهمیه رزمندگان استفاده کنند.

رزمندگان بسیجی
رزمندگان بسیجی، جهادگران جهاد کشاورزی و رزمندگان ستاد کل نیروهای مسلح که بر طبق ماده ۱ و تبصره های چهارگانه ماده مذکور در بخشنامه اجرائی قانون ایجاد تسهیلات برای ورود رزمندگان و جهادگران داوطلب بسیجی به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی از تاریخ ۳۱ شهریور سال ۵۹ تا ۳۱ شهریور سال ۶۷ حداقل ۶ ماه متوالی یا متناوب، داوطلبانه در مناطق عملیاتی جبهه های نبرد حق مقابل باطل حضور داشته اند. لازم است ضمن مراجعه به سازمان های نیروهای مسلح نسبت به دریافت کد رهگیری ۱۲ رقمی ایثارگری خود برای استفاده از سهمیه رزمندگان اقدام و آنرا در زمان ثبت نام در محلی که در تقاضانامه ثبت نام اینترنتی آزمون در نظر گرفته شده است، درج کنند.
آن دسته از داوطلبانی که با بهره گیری از سهمیه رزمندگان یک دفعه در دورهی کاردانی و سپس در دورهی کارشناسی ناپیوسته پذیرفته شدهاند، در صورتیکه دارای حداقل ۱۸ ماه حضور داوطلبانه در جبهه های نبرد حق مقابل باطل باشند، می توانند در این آزمون با سهمیه رزمندگان شرکت نمایند.
همین طور آن دسته از داوطلبانی که با بهره گیری از سهمیه رزمندگان یک دفعه در آزمون دکتری تخصصی (PH.D ) پذیرفته شده اند طبق ضوابط حق استفاده مجدد از سهمیه رزمندگان در آزمون ورودی تحصیلات تکمیلی دوره دکتری تخصصی (PH.D ) را نخواهند داشت.
آن دسته از داوطلبانی که با بهره گیری از سهمیه رزمندگان یک دفعه در آزمون کارشناسی ناپیوسته و یک دفعه کارشناسی ارشد ناپیوسته پذیرفته شده اند، در صورتیکه دارای حداقل ۲۴ ماه حضور در جبهه باشند، می توانند در آزمون دکتری تخصصی (PH.D ) متقاضی استفاده از سهمیه رزمندگان شوند.
داوطلبان واجد شرایط سهمیه رزمندگان شامل اینکه در آزمون های ورودی تحصیلات تکمیلی (دوره های کارشناسی ارشد ناپیوسته داخل و دکتری تخصصی) سنوات گذشته شرکت کرده یا نکرده باشند، جهت استفاده از سهمیه رزمندگان باید طبق توضیحات فوق عمل کنند و تمام داوطلبان رزمنده و ایثارگر در این آزمون، در سهمیه رزمندگان گزینش می گردند.
باتوجه به قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و اصلاحیه آن، پذیرش رزمندگان و ایثارگران به شرط کسب حد نصاب علمی (کسب حداقل ۷۰ درصد نمرهی آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد توسط ایثارگران، و کسب حداقل ۸۰ درصد نمرهی آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد توسط رزمندگان)صورت می گیرد.
برمبنای قانون ۱۰ درصد مازاد بر ظرفیت هر رشته، برای اعضای هیأت علمی مربی رسمی دانشگاه های علوم پزشکی(حداقل یک نفر) منوط به کسب حداقل ۸۰ درصد نمرهی آخرین فرد پذیرفته شده اختصاص می یابد. توزیع واجدین شرایط در هر رشته، بین دانشگاه های پذیرنده و برمبنای نمره و انتخاب داوطلب خواهد بود. به طوریکه افراد پذیرفته شده در هر دانشگاه حداقل یک نفر و حداکثر ۱۰ درصد ظرفیت رشته آن دانشگاه باشند.

سهمیه بومی
بر طبق قانون برقراری عدالت آموزشی مصوب مجلس شورای اسلامی و اصلاحیه ماده ۳ آن، ۳۰ درصد ظرفیت دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ۱۰ قطب آمایشی (کلان منطقه کشور)، در رشته های مورد نیاز به متقاضیان واجد شرایط پذیرش استفاده از سهمیه بومی موضوع قانون برقراری عدالت آموزشی، متناسب با نیاز استانها و در چهارچوب نظام سطح بندی و با رعایت کلیه مندرجات این دفترچه راهنما و اطلاعیه های بعدی، در حوزه پذیرش به این سهمیه تعلق می گیرد. رشته های مورد نیاز و شرایط انتخاب رشته/ محل در دانشگاه های قطب آمایشی مربوطه، متعاقباً اعلام خواهد شد.

تعهدات
از پذیرفته شدگان با بهره گیری از مزایای سهمیه بومی موضوع قانون برقراری عدالت آموزشی جهت پوشش مناطق محروم، به میزان سه برابر مدت آموزش تعهد خاص ستاندن می گردد و این تعهد قابل خرید یا جابه جایی نمی باشد. در حقیقت دانشجوی بومی برای ارائه خدمت در منطقه مربوطه، جذب میشود و این به مفهوم الزام برای ایجاد رابطه استخدامی نیست.
پذیرفته شدگان با بهره گیری از مزایای سهمیه بومی موضوع قانون برقراری عدالت آموزشی، بعد از فراغت از تحصیل فقط در زمینه مناطق محروم و یا نیازمند تعیین شده خود، فعالیت تخصصی در رابطه با رشته خودرا خواهند داشت و در خارج از منطقه مربوطه حق فعالیت تخصصی در رشته تحصیلی خودرا تا آخر دوره تعهدات ندارند.
ارائه مدرک فارغ التحصیلی این گروه از پذیرفته شدگان پس از اتمام تعهدات مورد نظر مجاز می باشد و پذیرفته شدگان مذکور تا اختتام زمان تعهدات و ارائه تسویه حساب از دانشگاه علوم پزشکی محل ارائه خدمات امکان ارائه خدمات تخصصی در سایر مناطق کشور را ندارند.
ادامه تحصیل در مقاطع آموزشی بالاتر، بعد از طی حداقل نیمی از مدت زمان تعهدات امکانپذیر می باشد. انتقال و تغییر محل تعهدات ممنوع می باشد. پذیرش این داوطلبان در کلیه مراحل، بر طبق قانون برقراری عدالت آموزشی مصوب مجلس شورای اسلامی و اصلاحیه ماده ۳ آن خواهد بود.




منبع:

1400/04/07
23:22:05
5.0 / 5
601
تگهای خبر: اقتصاد , الكترونیك , اینترنت , پزشكی
این مطلب پرتوبلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
ساخت بلاگ

پرتو بلاگ Parto Blog