گیاه دارویی وج نویدبخش درمان آلزایمر
به گزارش پرتوبلاگ، یک شرکت دانش بنیان، موفق به احیا گیاه دارویی وج شده است. این موفقیت نه تنها بعنوان کاندیدای نویدبخش برای درمان آلزایمر شناخته می شود، بلکه عاملی مؤثر در توسعه اقتصاد روستایی است.
به گزارش پرتوبلاگ به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، شرکت دانش بنیان اکسیر هیرکانی ماهان، با نام تجاری مهاوج، به تولید و فرآوری گیاه دارویی «وج» و عصاره روغنی آن با نام تجاری «اکسیر وج» می پردازد. گیاه «وج» که پیش از این تصور می شد در ایران منقرض شده است، در منابع طب سنتی کاربردهای فراوانی دارد.
این شرکت بعد از حدود نیم قرن از آخرین گزارش گیاه وج در ایران، موفق به بازکشف این گیاه شده و با عنایت به خطر انقراض آن، بسمت اهلی سازی و کشت آن رفته است. بعد از یک دهه فعالیت، این شرکت به فناوری کشت این گیاه بومی و پرارزش دست یافته است.
عباس قلی پور، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، ضمن اشاره به کاربردهای گیاه وج اضافه کرد: این گیاه در طب سنتی برای رفع مشکلات گوارشی، کلیه و کبد مورد استفاده قرار می گرفته و در مطالعات جدید هم بعنوان کاندیدای درمان آلزایمر معرفی شده است. همینطور در صنایع عطرسازی به کار می آید.
وی افزود: عصاره تولیدی این مجموعه با نام اکسیر وج در پیشگیری و درمان بیماری های مفاصل مانند آرتروز، روماتیسم، کمردرد و رفع اسپاسم های عضلانی بسیار مؤثر است.
به گفته این فعال فناور، بزرگ ترین موفقیت این مجموعه، بومی سازی کشت گیاه وج است. این گیاه تا پیش از این تنها در هند و سریلانکا کشت می شد، اما حالا ایران، به سومین تولیدکننده آن تبدیل گشته است. همینطور شرکت مهاوج موفق به بومی سازی تولید مواد اولیه این گیاه که پیشتر وارداتی بود، شده است.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان اکسیر هیرکانی ماهان تصریح کرد: ما نخستین مزرعه پنج هکتاری گیاه وج را بوجود آورده ایم. هدف مجموعه ما به دو بخش تقسیم می شود یکی بومی سازی گیاه وج و دومی اشتغال آفرینی که با توسعه کشت اتفاق خواهد افتاد.
قلی پور درمورد تأثیر این گیاه در مناطق کم برخوردار اظهار داشت: کشت گیاه “وج” در مزارع و روستاها، باعث اشتغال زایی در مناطق کمتر برخوردار می شود. همینطور ارزش افزوده بالای این گیاه دارویی، می تواند به اقتصاد روستایی کمک شایانی کند.
وی در پایان، ضمن تاکید بر اهمیت کیفیت گیاهان دارویی و فرآوری آنها، ابراز امیدواری کرد که با حمایت های برنامه ملی آبادیران و تسهیل گری های این برنامه، بتوانند به توسعه کشت این گیاه بخصوص در مناطق روستایی و کمتر برخوردار دست یابند.
این مطلب پرتوبلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب