رشد صنعت نانو در ایران ادامه دارد ضرورت پشتیبانی از استارت آپ های نانویی
به گزارش پرتوبلاگ، صنعت فناوری نانو در کشور به سرعت درحال رشد است اما هنوز سهم اصلی بازار در اختیار تعداد کمی از شرکتهای بزرگ قرار دارد.
به گزارش پرتوبلاگ به نقل از مهر، فناوری نانو در ایران با بیشتر از ۴۰۰ شرکت فعال، روندی رو به رشد را تجربه می کند. در حالیکه ۱۵۶ شرکت در مراحل اولیه فروش قرار دارند، ۱۷۴ شرکت موفق شده اند ۵۱٪ از بازار را در اختیار بگیرند. هم زمان، ۱۱ شرکت پیشرو با فروش های میلیاردی نشان دهنده ظرفیت بالای این صنعت برای توسعه و رقابت در بازارهای جهانی هستند. بدیهی است که حمایت های بیشتر می تواند مسیر رشد شرکتهای نوپا را هموارتر کند و رقابت پذیری آنها را در بازارهای بین المللی تضمین کند.
بر اساس آمار مربوط به پایان سال ۱۴۰۲، ۴۳۸ شرکت فعال در این عرصه شناسایی شده اند که سهم آنها از بازار به بیشتر از ۶۱۸ هزار میلیاردریال می رسد. این گزارش به بررسی نحوه توزیع شرکتهای فناوری نانو بر مبنای حجم فروش آنها می پردازد و سهم آنها از کل بازار را تحلیل می کند.
۱. بررسی کلی وضعیت شرکتهای نانو
بر اساس این نمودار، مجموعاً ۴۳۸ شرکت فعال در حوزه فناوری نانو شناسایی شده اند. این شرکت ها بر مبنای میزان فروش به چهار دسته تقسیم شده اند:
شرکت هایی با فروش تا ۱۰ میلیارد تومان
شرکت هایی با فروش بین ۱۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومان
شرکت هایی با فروش بین ۱۰۰ تا ۱، ۰۰۰ میلیارد تومان
شرکت هایی با فروش بالای ۱، ۰۰۰ میلیارد تومان
این توزیع نشان داده است که اغلب شرکتهای نانو در دسته های پایین تر از نظر میزان فروش قرار دارند و تنها تعداد کمی از آنها توانسته اند به فروش های کلان دست یابند.
۲. شرکتهای با فروش تا ۱۰ میلیارد تومان
این گروه شامل ۱۵۶ شرکت است که از نظر تعداد، بیشترین سهم را در میان چهار گروه دارد. با این وجود، سهم آنها از بازار تنها ۱۱٪ است. این نشان داده است که خیلی از شرکتهای نانویی هنوز در مراحل ابتدایی رشد خود قرار دارند و نتوانسته اند به فروش های بالایی دست یابند.
دلایل اصلی این مورد می تواند شامل موارد زیر باشد:
نوپا بودن خیلی از شرکت ها و نداشتن زیرساخت های موردنیاز برای تولید و بازاریابی گسترده.
مشکلات تأمین مالی که مانع از مقیاس پذیری تولید می شود.
نیاز به تحقیقات بیشتر برای توسعه محصولاتی که بتوانند سهم بازار بیشتری را کسب کنند.
۳. شرکتهای با فروش بین ۱۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومان
در این دسته ۱۷۴ شرکت قرار دارند که سهم آنها از کل بازار ۵۱ درصد است. این آمار نشان داده است که شرکت هایی که توانسته اند فروش خویش را به بیشتر از ۱۰ میلیارد تومان برسانند، بخش قابل توجهی از بازار را در اختیار دارند.
شرکت های این گروه معمولا دارای محصولات تجاری سازی شده و مشتریان ثابت هستند. در حوزه هایی فعالیت می نمایند که تقاضای بالایی برای محصولات نانویی وجود دارد. به صادرات و توسعه بازارهای بین المللی هم توجه کرده اند. این گروه می تواند پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به شرکتهای با فروش بالاتر از ۱۰۰ میلیارد تومان داشته باشد، به شرط آن که سرمایه گذاری و برنامه ریزی مناسبی برای رشد داشته باشند.
۴. شرکتهای با فروش بین ۱۰۰ تا ۱، ۰۰۰ میلیارد تومان
۹۷ شرکت در این دسته قرار دارند که توانسته اند ۳۷٪ از کل بازار را در اختیار بگیرند. این شرکت ها اهمیت بالای ی در توسعه صنعت نانو دارند. از خصوصیت های مهم این گروه میتوان به موارد زیر اشاره کرد: برندهای شناخته شده که توانسته اند سهم قابل توجهی از بازار داخلی را کسب کنند. سرمایه گذاری در پژوهش و توسعه برای بهبود کیفیت و تنوع محصولات انجام داده اند. شبکه توزیع قوی دارند که سبب افزایش دسترسی محصولات به بازارهای مختلف می شود.
۵. شرکتهای با فروش بالای ۱، ۰۰۰ میلیارد تومان
تنها ۱۱ شرکت در این گروه قرار دارند، اما سهم آنها از کل بازار قابل توجه است. این شرکت ها توانسته اند خویش را بعنوان رهبران بازار معرفی کنند و محصولات آنها به طور گسترده در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
ویژگی های بارز این گروه شامل: صادرات گسترده و حضور در بازارهای بین المللی؛ همکاری با صنایع بزرگ برای توسعه محصولات نانویی خاص؛ دسترسی به سرمایه های کلان که امکان توسعه زیرساخت های تولیدی را فراهم نموده است.
۶. تحلیل روندها و آینده بازار نانو ایران
تحلیل این نمودار نشان داده است که اغلب شرکتهای نانویی هنوز در مراحل رشد اولیه قرار دارند، این شرکت ها پتانسیل رشد بسیار زیادی داشته و در صورت حمایت می توانند نقش آفرینی در بازارهای بین المللی داشت باشند. در همین شرایط کنونی هم این شرکت ها توانسته اند در کنار هم سهم بالایی از بازار را به دست آورند. به نظر می آید تمرکز بازار در دست تعداد کمی از شرکتهای بزرگ است؛ شرکتهای با فروش بالا، سهم اصلی بازار را در اختیار دارند و رقابت برای ورود به این سطح دشوار است. امکان رشد برای شرکتهای متوسط وجود دارد، شرکت هایی که در دسته ۱۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومان فروش دارند، پتانسیل بالایی برای رشد و ورود به دسته های بالاتر دارند. ضرورت پشتیبانی از شرکتهای کوچک کاملا احساس می شود، شرکتهای نوپا برای رشد به حمایت های مالی، آموزشی و زیرساختی نیاز دارند تا بتوانند محصولات خویش را تجاری سازی کنند.
بررسی این داده ها نشان داده است که صنعت فناوری نانو در کشور به سرعت درحال رشد است، اما هنوز سهم اصلی بازار در اختیار تعداد کمی از شرکتهای بزرگ قرار دارد. شرکتهای کوچک و متوسط با چالش هایی مانند کمبود سرمایه، مشکلات تولید و بازاریابی مواجهند که مانع از رشد سریع آنها می شود.
برای تسریع رشد این صنعت، سرمایه گذاری در پژوهش و توسعه، پشتیبانی از استارت آپ های نانویی و تسهیل فرآیندهای صادراتی می تواند نقش مهمی ایفا کند. با برنامه ریزی صحیح، انتظار می رود که در سالهای آینده تعداد بیشتری از شرکتهای نانویی بتوانند به سطوح بالاتر فروش دست یابند و سهم خویش را در بازار بالا برند.
این مطلب پرتوبلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب