پرتو بلاگ
معاون وزیر علوم مطرح كرد

تاب آوری در مقابل تحریم ها و پاندمی كرونا دستاورد بنیاد قوی علمی كشور

تاب آوری در مقابل تحریم ها و پاندمی كرونا دستاورد بنیاد قوی علمی كشور

به گزارش پرتوبلاگ معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاب آوری كشور را در مقابل دو چالش تحریم های ظالمانه و شیوع جهانی كووید-۱۹ را ناشی از زیر ساخت قوی و بنیاد محكم علمی دانست.


به گزارش ایسنا دکتر علی خاکی صدیق در همایش ملی مجازی نکوداشت یکصدمین سال تولد دکتر آلنوش طریان، اضافه کرد: روز جهانی علم در خدمت صلح وتوسعه توسط سازمان فرهنگی، علمی، آموزشی ملل متحد (یونسکو) و شورای بین المللی علوم در سال ۲۰۰۱ پایه گذاری شده و ۱۰ نوامبر به این مناسبت نامگذاری شده است.
وی با اشاره به اینکه برای بزرگداشت این روز، سه هدف کلیدی تعیین شده است، اظهار نمود: "تاکید بر علوم در فرایند توسعه کشورها و کاهش میان علم و جامعه و خدمت رسانی دانشگاهی برای حل مسایل جامعه"، "کوشش در جهت جلب توجه مردم نسبت به اهمیت علم در جهان و ایجاد فضای مناسب برای گفتمان پیرامون تأثیر نوآوری برای ارتقا صلح و توسعه میان مردم جهان" و "بهره مند شدن آحاد مردم از ثمرات علم و فناوری و نوآوری در جهان" همچون اهداف نامگذاری این روز جهانی است.
خاکی صدیق با تکیه بر اینکه ایران با دو چالش بزرگ "تحریم های همه جانبه و بی سابقه" و "شیوع گسترده و همه گیری کووید-۱۹ در ۷ ماه گذشته" مواجه بوده است، تصریح کرد: بیماری کووید-۱۹ شیوع جهانی دارد و همه کشورهای دنیا را متاثر کرده و یک چالش جدی اقتصادی-اجتماعی بوجود آورده و همزمان با این چالش‎، تحریم ها را هم داریم.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: خوشبختانه تابحال کشور تاب آوری در مقابل این دو چالش جدی داشته که مدیون عوامل گوناگونی است که یکی از این عوامل زیر ساخت قوی و بنیاد محکم علمی در کشور است. دانشمندان و استادان بزرگی در نظام آموزش عالی کشور در طول چندین دهه تلاش ها و از خود گذشتگی هایی داشتند که ثمرات آنرا امروز شاهدیم.
وی نتیجه این نظام قوی آموزش عالی را ایجاد محور استقامت در کشور و تاب آوری در مقابل مشکلاتی که حالا با آن مواجه هستیم، دانست و افزود: پیشکسوتان بزرگی در حوزه علم و دانش در دانشگاه های کشور بودند که هر کدام پرچمی را در یک زمینه علمی برافراشتند و در راه تنومند شدن آن نهال در کشور زحمت های طاقت فرسایی کشیدند.
خاکی صدیق دکتر آلنوش طریان را یکی از ستارگان دانش در دانشگاه کشور توصیف کرد و اظهار داشت: وی پس از دریافت مدرک دکتری از دانشگاه سوربن فرانسه به کشور بازگشت و با مرتبه دانشیاری در گروه فیزیک دانشگاه تهران در جهت آموزش و پژوهش مشغول به فعالیت شد.
وی با اشاره به اینکه دکتر طریان بعد از پایه گذاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، افزود: این بانوی ستاره شناس در سال ۱۳۳۸ سرپرست رصدخانه فیزیک خورشیدی شد و در خرداد ماه سال ۱۳۴۳ به جایگاه استادی در دانشگاه نائل شد و وی نخستین بانویی بود که به این جایگاه رسید و برای نخستین بار دروسی را در زمینه فیزیک تدریس کرد و بنابراین جز پیشگامان علوم پایه و بخصوص فیزیک کشور به حساب می آید.
معاون آموزشی وزیر علوم، خاطرنشان کرد: ایشان می توانستند مانند بسیار دیگر که ترجیح دادند در خارج از کشور فعالیتهای علمی را ادامه دهند، در غرب بماند و بطور قطع مدارک علمی بالایی را هم کسب می کرد ولی به جای زندگی راحت و مهیا در غرب ترجیح داد که به کشور برگردد و در دانشگاه تهران به خدمت فرزندان این مرز و بوم باشند.
خاکی صدیق با تکیه بر اینکه کشور از این نوع ستارگان زیاد دارد، اضافه کرد: سال ۱۳۶۷ که به ایران برگشتم با اساتید داخل ایران زیاد آشنا نبودم و به من گفتند یکی از اساتید برجسته رشته کنترل، پروفسور کارو لوکس (استاد فقید دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران) در دانشگاه تهران است و من در جلسه مشترک برگزاری دوره های تحصیلات تکمیلی و امتحان ورود دوره مهندسی برق و کنترل با وی آشنا شدم و شیفته اخلاق و علم و دانش عمیق این استاد و برجسته کشور شدم.
وی افزود: بیشتر از ۲۰ که در خدمت ایشان بودم مانند این استاد کم است و دانشجویان وی در جای جای نظام آموزشی کشور خدمت می کنند.
معاون وزیر علوم ابراز امیدواری کرد که همه محققان در نظام آموزش عالی موفق باشند.




منبع:

1399/08/19
23:12:16
5.0 / 5
976
تگهای خبر: اقتصاد , پژوهش , تحریم , تحقیقات
این مطلب پرتوبلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
ساخت بلاگ

پرتو بلاگ Parto Blog