پرتو بلاگ

کاوشگر خلیج فارس با فناوری از محیط زیست دریایی حفاظت کرد

کاوشگر خلیج فارس با فناوری از محیط زیست دریایی حفاظت کرد

با تولید شناور کاوشگر خلیج فارس، طرح پنج ساله پایش ساحلی و فراساحلی خلیج فارس و دریای عمان با شتاب بیش تری توسعه می یابد.



به گزارش پرتوبلاگ به نقل از معاونت علمی و فناوری، ابوالفضل صالح و عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی اظهار داشت: بر طبق تعهدات مندرج در قرارداد منعقدشده بین پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی بعنوان مجری و صندوق ملی محیط زیست بعنوان کارفرما و نظارت معاونت محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست، با عنوان پایش ساحلی و فراساحلی خلیج فارس و دریای عمان، مقرر شده است پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی به مدت ۵ سال با برگزاری گشت های دریایی با بهره گیری از شناور کاوشگر خلیج فارس به جمع آوری اطلاعات اقیانوس شناسی و محیط زیستی خلیج فارس و دریای عمان بپردازد.
وی اضافه کرد: در این طرح که از امسال شروع شده و تا حالا برمبنای برنامه زمانبندی، نخستین گشت دریایی آن در فصل تابستان برگزار شده است، پژوهشگران در رشته های فیزیک و شیمی دریا، آلودگی دریا، زیست شناسی دریا، زمین شناسی دریا، علوم جوی و سنجش از دور ماهواره ای به داده برداری و مطالعه شرایط حاکم بر خلیج فارس و دریای عمان می پردازند.
به گفته مدیر علمی کاوشگر خلیج فارس، مدیر برنامه پایش خلیج فارس و دریای عمان با شناور کاوشگر خلیج فارس تعیین وسعت منطقه کم اکسیژن در خلیج فارس، رصد منطقه کم اکسیژن در دریای عمان، سنجش آلاینده های مواد مغذی، مواد نفتی، سموم و غیره در آب و رسوب، ارزیابی میزان اسیدی شدن محیط های دریایی، رصد پستانداران دریایی، ارزیابی گیاهان و جانوارن شناورزی و کفزی دریایی و صحت سنجی داده های ماهواره ای از اهداف از پیش تعیین شده در این طرح هستند.
وی اشاره کرد: در این مطالعه، پژوهشگران از تجهیزات تخصصی اقیانوس شناسی برای نمونه برداری از آب در لایه ها و اعماق مختلف، رسوب سطحی و مغزه های رسوبی از بستر دریا، جانوران ریز شناور در سطح و لایه های زیرین آب نظیر زئوپلانکتون و نئوستون جانوری، فیتوپلانکتون یا تولید کنندگان اولیه در دریا، در اعماق مختلف و جانوران ساکن بستر دریا استفاده می نمایند.
صالح اضافه کرد: تجهیزاتی نظیر دستگاه نمونه بردار چندتایی آب، انواع تورهای پلانکتونی عمودی و افقی مانند بونگو و نئوستون، نمونه بردار رسوب سطحی و نمونه بردارهای مغزه های رسوبی مورد استفاده قرار می گیرد. ثبت داده های هواشناسی و داده های فیزیکی و شیمیایی در لایه های مختلف آب از سطح تا نزدیک بستر دما، شوری، چگالی، غلظت اکسیژن محلول، غلظت کلروفیل آ و کدورت آب نیز در محل توسط دستگاه های هواشناسی و دستگاه های CTD مستقر بر روی شناور کاوشگر انجام می شود.
عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی افزود: مقرر است داده ها و نتایج به دست آمده از این برنامه پایشی در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست قرار داده شود تا ضمن ایجاد تصویر صحیح و روزآمدی از وضعیت محیط زیستی خلیج فارس و دریای عمان، بعنوان مستندات علمی و استاندارد برای حفاظت عالمانه و موثرتر از این اکوسیستم های آبی باارزش مورد استفاده قرار گیرد.

1400/08/30
23:41:14
5.0 / 5
601
تگهای خبر: اطلاعات , پژوهش , پژوهشگر , سازمان
این مطلب پرتوبلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
ساخت بلاگ

پرتو بلاگ Parto Blog